مساء الخير دكتور لو سمحت والدى عنده كانسر فى...

مساء الخير دكتور لو سمحت والدى عنده كانسر فى البروستاتا وهو عنده 70 سنه هل عمليه الاستئصال الجذرى حل ولا فى حلول اخرى

إجابة الخبير: الدكتور عبد الرحمن الاسمر

الدكتور عبد الرحمن الاسمر

طبيب

العلاج
في البدايه في حال الاصابه بسرطان البروستاتا يمكن اللجوء الى العلاج الجراحي ولكن يعتمد على عده عوامل منها قابليه المريض لتلك العمليه والحاله الصحيه تسمح ام لا بعد اجراء فحوصات ومعرفه الوضع الصحي له وفي حال عدم ذلك يتم اللجوء الى العلاجات الكيماوية والاشعاعيه
التشخيص
يتم الفحص من قبل طبيب ومعرفه الاعراض المصاحبه يتم فحص للدم وفحص بواسطه الصور تشخيصيه مثل المقطعيه والرنين وايضا فحص بواسطه psa لمتابعه استجابه الورم للعلاجات مع فحص نسبه الكالسيوم
الاعراض لسرطان البروستاتا
  1. الضعف العام
  2. هشاشه العظام
  3. القابليه للكسور
  4. انتشار في الاعضاء
  5. ضعف الانتصاب
النصيحه
المتابعه على العلاجات مع طبيب المعالج لمعرفه الطريقه الانسب للعلاج حسب الحاله كم تم وصفه