دكتور الشريعة

معلشي انا في تعبانه وفي حيره انا مجوزه بقالي ١٦...

معلشي انا في تعبانه وفي حيره انا مجوزه بقالي ١٦ سنه مقيمه مع ماما لاني جوزي مسافر وبروح شقتي شهر في السنه في خلافات بيني وبين جوزي وبقاله سنتين مش بيكلم ماما ولا انا حصل ظروف مامته حالها كانسر قولون خالتي كانت كده وانا كنت بجرب بيها علشان مش ليها حد دلوقتي ماما حالفه عليا اني مش اعرفهم حاجه روحت معاهم من وراها وساعدتهم لوجه الله هي عرفت وبهدلتنا في ميعاد بكره في المستشفي قالتلي لو روحتي هسيب البيت وامشي هي بتتحكم فيا وولادي مضايقين من كده وعايزه امشي رايها في كل حاجه انا تعبت اعمل ايه وهل لمًا امشي حياتي بالشكل اللي شيفاه صح ومش ينفذ كلامها كده بغضبها اسفه اني طولت
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلمي رحمك الله أن ما قمت به لمساعدة والدة زوجتك بر لزوجك ولا يحق لوالدتك أن تمنعك، قال تعالى: (وَإِذَا طَلَّقْتُمُ النِّسَاءَ فَبَلَغْنَ أَجَلَهُنَّ فَلَا تَعْضُلُوهُنَّ أَن يَنكِحْنَ أَزْوَاجَهُنَّ إِذَا تَرَاضَوْا بَيْنَهُم بِالْمَعْرُوفِ ۗ ذَٰلِكَ يُوعَظُ بِهِ مَن كَانَ مِنكُمْ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ۗ ذَٰلِكُمْ أَزْكَىٰ لَكُمْ وَأَطْهَرُ ۗ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ (232))البقرة.
وعليك إدخال أهل الدين والرأي بينكما.
والله تعالى أعلم وأحكم.