دكتور الشريعة

انا طالبة بكلية صيدلة و مش منتظمة فى الصلاة و...

انا طالبة بكلية صيدلة و مش منتظمة فى الصلاة و حاولت اواظب بس دايما فى حاجات بتشغلنى انا مركزة فى الدراسة فى المذاكرة و من الاوائل بس امبارح لما ظهرت النتيجة كانت وحشة و اتصدمت و بكيت كتير و انهرت لدرجة انى لومت ربنا انى دايما اى حاجة نفسى فيها مبتحصلش و انو دايما ظالمنى و انى عايزة انتحر لان جهنم احسن من الى انا فيه استغفر الله انا مكنتش فى وعيى و لما هديت ماما قاليتلى لازم اروح دار الافتة اعلن اسلامى تانى علشان مكنش ينفع الى عملتوا ده. انا كان كل الى فى بالى ان فى اسرتى مشاكل كتير و انى مش ذى صحابى و الحاجة الوحيدة الى مركزة فيها هى دراستى فاتصدمت ان حتى الحلم الوحيد الى عايزة احققه بواجه مشكلة فيه. انا مش عارفة اكفر عن الذنب ده ازاى و ازاى اواظب فى الصلاة
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

  الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلمي رحمك الله أن تَرك الصلاة كفر مخرج من الملة، لقول النبي صلى الله عليه وسلم:(( العهد الذي بيننا وبينهم الصلاة فمن تركها فقد كفر)) رواه الإمام أحمد، الواجب عليك التوبة والندم الشديد على ما فات مع العزم على عدم العودة إليه مرة أخرى، والمسارعة للالتزام بالصلاة والمحافظة عليها، وعليك التوبة والاستغفار من الكلام الذي حرج منك اعتراضا على حكم الله ، فاصلحني علاقتك مع ربك، سيطمئن قلبك وسترين الخير والفرج ، واكثري من الاستغفار والاعمال الصالحة، وعليك بمصاحبة الصالحات فإن في صحبتهن نجاة ، وعودي نفسك على شكر النعم وكثرة الدعاء، واياك والتسخط، والظن بالله ظن السوء.  والله أعلم وأحكم.