دكتور الشريعة

يا ريت يا دكتور تجاوبني عن سؤالي لأن انا محتارة في...

يا ريت يا دكتور تجاوبني عن سؤالي لأن انا محتارة في أمري دلوقت انا من حوالي 5 سنين بالظبط من 2017 تحديدا كان في شخص انا بميل ليه وعشان انا مش عارفه اذا كان هو خير ولا شر ليا وفي نفس الوقت انا بتمناه يكون زوج ليا وكنا داخلين على شهر رمضان فانا قررت بيني وبين نفسي اني هدعي طول الشهر انه يكون لياواخذت بكل الأسباب اللي تخلي دعائي مستجاب واذا كانت النتيجه ان مفيهوش خير وابعد فانا راضيه اما اذا كانت النتيجه انه في خير فده بالنسبالي كان معجزه وفعلا بعد مخلص شهر رمضان بعدها باسبوع تحديدا انا شفت رؤيا ومعناها كان واضح وان في خير وقتها انا اتبسطت جدا وقولت ان شاء الله اللي جاي خير وفضلت مستنية كام شهر يعني حوالي شهرين تلاته ومفيش اي حاجه حصلت من نحية الشخص ده فقلت خلاص اصبر واستنى لحد مفيوم انا يئست خالص وده كان بعد الرؤيا بحاولي 8 شهور وقولت بيني وبين نفسي ان انا شكلي فسرت الرؤيا دي غلط وانها مش في صالحي ونمت وفي نفس الليلة دي انا شفت رؤيا تانيه عن نفس الشخص كانت اوضح من الأولانية ومعناها ان في نصيب ان شاء الله فىحت جدا ان ربنا بيطمني وان المفروض اصبر والصراحة بعدها برضه يأست اكتر من مرة بس كان كل مرة بتجيلي رسايل من عند ربنا ترجعني ودا بسبب برضه ان شايفه قدامي الأمور بتتعقد اكتر ومفيش حاجه بتحصل وحضرتك دلوقت احنا في 2021 ولسه برضه محصلش حاجه والشخص ده اتواصل معايا من فتره وفي الآخر قالي بتمنالك التوفيق ... فياريت يا دكتور حضرتك تقولي اعمل ايه آسفه ع الإطالة

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

  الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلمي رحمك الله أنه لا يجوز للمرأة أن يكون لها علاقة برجل أجنبي عنها من غير عقد شرعي، ولو كان ذلك بنية الزواج، فإن ذلك من خطوات الشيطان ليوقعهما فيما لا تحمد عقباه ، فالواجب عليك التوبة وقطع تلك العلاقة والندم الشديد على ما فات، وأما حصل معك فاعلمي أنه هو خير محض، فلا تحزني ولا تيأسي، وانشغلي بالتوبة والدعاء، بأن يرزقك الله الزوج الصالح، ولا تتركِ الأمر لنفسك، بل سلمي أمرك لله، وافرحي بما كتبه الله لك فهو دائما . والله أعلم وأحكم.