دكتور الشريعة

اختى كانت متزوجه وعندها بنت وولدان زوجها توفى وكان...

اختى كانت متزوجه وعندها بنت وولدان زوجها توفى وكان موظف على درجة محترمه ترك لها ولاولاده مبلغ محترم حقها هى اخذته اما الاطفال طبعا ما يخصهم فى المجلس الحسبى بعد كام شهر تزوجت على سنه الله ورسوله باعت الشقه اللى كانت تقيم فيها مع ابو اولادها واخذت شقة تانيه تمليك وكتبت الشقة باسم اولاد الزوج اللى مات وباعت الدهب اللى كان جيبها الزوج المتوفى وجابت سياره اشتغل عليها زوجها الثانى اوبر بعد كده عرفت انها اطلقت من زوجها التانى وتزوجا عرفيا ورجعت معاش الزوج المتوفى ومعاش ابويا مع العلم انى لها اخت زوجها توفى وترك بنتان وولد بنت لسه مخلصه جامعه والتانيه لسه فى معهد والولد فى اولى اعدادى وليس لها اى دخل سوء معاش جوزها ٨٠٠ جنيه اكل وعلام وعلاج لا والكبيره اتخطبت وحضرتكم عرفين الجهاز ازى راحت تطلب معاش ابوها علشان يعنها على المعيشه قوللها ملكيش لانك عشتى مع زوجك اكثر من عاشتها مع ابوها دلوقتى هل لا يجوز للبنت ان لا تاخذ معاش ابوها علشان عاشت اكتر مع زوجها وبعد ما اجوزت عرفى خلفت بنت وسجلتها باسم زوجها ازى معرفش وعايشه معاه عرفى انا نصحتها بكل طريقه صح وغلط مفيش فائده قطعت اى صله بينى وبينها ومعى فى نفس الموقف اخى واخت احنا اربع بنات وولدان اخوات ارجو الافادة
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا شكرا ارجو الرد

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله أما بعد فاعلمي سددك الله أن موضوع معاش الوالد، فالأصل أن يكون المعاش لغير المتزوجة، وهذه المرأة متعدية على حق أخواتها.
فأخبريها أن ترد معاش والدها لغير المتزوجات، أو اخبار المسؤولين عن خديعتها للحصول على معاشين.
والله تعالى اعلم.