دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته شيخنا الجليل انا...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته شيخنا الجليل انا عارفه انى مذنبه والحمد لله ربنا انعم عليا بالتوبه لكن عندى سؤال انا من 13 سنه ارتبطت بشخص حتى الان لكن كان متزوج وكان بيقولى انه مش مرتاح فى حياته خالص لكن كان عايش والسلام لحد لما انا ظهرت وارتبطنا ببعض جدا انا للاسف كنت بقوله ان مش هينفع يتقدملى الا اذا كان مطلق وكان عندى مفهوم وقتها مغلوط انه طالما مش مرتاح من حقه شرعا الانفصال ومكنتش عارفه انى كده برتكب ذنب كبير انا كنت عايزه اتجوزه وخلاص وهوه كمان وهوه من وقت ارتباطنا منفصل عن زوجته ومش عايش معاهم فى البيت ومن سنتين تقريبا طلقها انا سمعت حديث من خب امراه على زوجها ومن وقتها وانا هوه فى زعر لاننا بكل حال نتمنى رضا الله عزوجل ومش عايزين نعمل حرام انا استغفرت وتوبت لما عرفت الذنب لكن دلوقتى سؤالى هل احنا اذا اتجوزنا على سنه الله ورسوله نبقى على معصيه وذنب وهل فى حاجه تانيه غير التوبه نقدر نكفر بيها عن ذنبنا دا مع العلم اننا متعلقين جدا ببعض وعايزين نتجوز بالحلال بدون مانكون بنعصى ربنا
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا شكرا

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلمي رحمك الله أنه:
١- أنا مجرد تكلمك معه دون خطبة شرعية يعتبر ذلك من الكبائر وهو من الزنا الأصغر.
٢- والتخبيب هو ما ذكرتيه وهو أيضا من الكبائر.
٣- وحكم زواجك فيه خلاف والراجح أنه صحيح مع الإثم.
٤- فيجب عليك التوبة إلى الله من فعلك وترك العلاقة معه على الفور إلا إذا خطبك شرعية.
٥- فإذا تزوجك فيشترط لتوبتك أن تحاولي إرجاعه لزوجته الأولى.
والله أعلم وأحكم.