دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمه الله حصل خناقه بين والدي...

السلام عليكم ورحمه الله حصل خناقه بين والدي ووالدتي والدي دايما بيشتمها بالفاظ وحشه جدا والفاظ تجرح الشرف كمان و بيضربها و بصوت عالي ولازم يسمع العمارة كلها في اخر خناقه عمل نفس الكلام و يمكن اكتر من بعدها وهما مش بيتكلمو لمدة ٣ شهور اهو لحد دلوقتي وهي نفسيتها اتحسنت عن الاول كتير الحمدلله بس هي بتفكر في حاجه واحده قالقاها ان هما مش بيتكلمو فا ده خصام ؟ يعني هي دايما بتفكر في لا يهجر المسلم اخاه المسلم ٣ ايام فا هي كده عليها ذنب انها مش بتكلمه وهو كمان مش بيكلمها؟ ارجو الرد لان الموضوع قالقها وخايفه يكون ده ذنب عليها في الاخره
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا شكرا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله ان ينبغي ان تكون الحياة بين الزوجين مبنية على المودة والرحمة ولا يجوز للزوج ان يتعدى على زوجته بالسب والشتم والضرب المبرح، فعليكم الاندبندنت هذا الخصام والهجر الطويل المحرم، ادخال  حكما من اهلها وحكما من اهله، والسعي للصلح وحل الخلاف، وان تعذر الاصلاح فلا يحل ان تبقى بينهما الحياة هكذا، ولها ان ترفع امرها للقاضي الشرعي وطلب الطلاق. والله أعلم وأحكم.