دكتور الشريعة

انا عاوز اجيب عربيه ضروره بالنسبه ليا وداخل علي...

انا عاوز اجيب عربيه ضروره بالنسبه ليا وداخل علي جواز والحمدلله قادر علي الجواز لو عملت قرض علشان اجيب عربيه لانها مهمه بالنسبه ليا هل فيها حرمنيه
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
ولو دفعت مقدم لعربيه قسط وبالشكل دا برضو اكني برضو هيكون في فايده هل فيها برضو حرمنيه

الرد من العميل

انا عاوز اعمل قرض علشان اجيب عربيه ومش عاوز يكون في حرمنيه اعمل ايه

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله أن القرض اذا كان ربويا فلا يجوز وهو من الكبائر سواء اقلت الفائدة ام نقصت، واعلم أن المال الربوي سيعود عليك بما يلي:
١- لن يبارك الله لك فيه
٢- ستدفعه على مصائب تصيبك.
٣- لا يستجيب الله دعاء من ياكل حراما
٤- عذاب اليم يوم القيامة.
والله أعلم وأحكم.