دكتور الشريعة

لو سمحت انا متجوزه وحالتي متيسره انا وجوزي هو...

لو سمحت انا متجوزه وحالتي متيسره انا وجوزي هو مسافر في الخارج وعندي اخت هي ساكنه في شقه تمليك وعندها شقتين تمليك بس ايجار قديم ب5جنيه مصري في الشهر وهي جوزها عاطل ومطلقه منه بتاخد راتب من المدرسه هي مدرسه وبتاخد معاش بابا بحصل 3000في الشهر وفي قرض كانت وخداه لسد دين وبتدفع فوايده من المرتب والمعاش هما مش مقضينها خالص وعندها بنت وولد في التعليم الولد 13سنه السؤال هل يجوز لو جوزي بعت فلوس صدقه ينفع اعملها جزء منها من غير علم جوزي عشان مسببش احراج ليها وليا
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا شكرا

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله انه:
١- العقد الايجار القديم عقد باطل ولا يحل ويجوب على اختك ان تعيد هذه البيوت او ان تجعله عقد ايجار جديد له مدة.
٢- وقرضها الربوي كبيرة من الكبائر يجب عليها التوبة منه.
٣- ومعاش والدك لا يجوز لها ان تاخذه وحدها بل هو ميراث يقسم على جميع الورثة الشرعيين.
٤- ويجب عليها دعوتها وان لا تعينيها على المحرم.
٥- واما الصدقة فاذا كانت لا تستحقها فالاولى ان تعطي غيرها، وعليك ان تخبري زوجك.
والله تعالى أعلم وأحكم.