دكتور الشريعة

انا عندي ٣٧ سنه ومتزوجة وعندي ٣ اطفال اتنين منهم...

انا عندي ٣٧ سنه ومتزوجة وعندي ٣ اطفال اتنين منهم من شخص توفي ف حادث تم تزوجت التاني وانجبت منه واحد وحاليا حامل ف الطفل التاني وهو مصمم يجبرني اسقطه لانه غير قادر ماديا وانا حاليا ف اليوم ٤١ من الحمل وكل ما اتكلم معاه واقوله ارضي بقضاء الله وخلي الحمل يكمل يقولي لا انا اللي حاشيل وزره فهل عليا حرمانية لو طاوعته وتنصحوني بأيه انا مش عاوزة أغضب ربنا ولا عاوزة اخد بيتي لانه بيهددني اني لو صممت وكملت حملي حيسيب البيت خالص افيدوني ولكم جزيل الشكر
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله أن الإجهاض محرم ويعد اعتداء على نسمة خلقها الله ويزيد الاثم إذا كان من أجل المال، قال تعالى: (وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلَاقٍ ۖ نَّحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ ۚ إِنَّ قَتْلَهُمْ كَانَ خِطْئًا كَبِيرًا)الإسراء(31)، ولا يجوز لك مطلقا أن تطيعيه. فلا طاعة لمخلوق في معصية الخالق.
والله تعالى أعلم وأحكم.