دكتور الشريعة

انا عندي مشاكل وابتلاءات كتير الحمد لله لما بقول...

انا عندي مشاكل وابتلاءات كتير الحمد لله لما بقول اي ذكر او قرآن او استغفار بيبقي جوايا اني عايزه ربنا يفك كربتي بس في نفس الوقت بقعد اقول انه حرام عليا كاني بعبد ربنا عشان حاجه فبقول ان ده لله يجزيني به مايشاء وشويه اقول ماهو ربنا ادانا الذكر عشان نتوجه بيه علي الظلم والهم والغم والابتلاء ف بقيت مش عارفه اعمل ايه ومفيش حاجه بتتحل سواء بنيه الفرج او بالنيه لله ومش قادره اظبط المعادله دي لاني حزينه وتعبانه .. مع ان مهما حصل كل الاذكار دي وكل حاجه بقت زي ورد يومي لا فرح ولا حزن بيخليني اسيبها عايزه نتيجه ياشيخ عايزه ربنا يفرجها عايزه اذكره حبا مش حاجه في نفسي ومش عارفه افصل اعمل ايه

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله أن الدعاء والذخر يجب أن يكون متوجها لله تعالى من أجل الأجر ولكن اذا ضممتزانر الدنيا معه فنعم ما فعلت، وأيضا هناك مسائل يجوز لك الاختصاص من اجل الدنيا كرفع الهم والغم.
والله تعالى أعلم وأحكم.