دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة انا كنت من سنة...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة انا كنت من سنة واخد تمويل بنكى بنسبة ٥٪ واول ما اخدت التمويل فتحت شركة وصرفت على المشروع وطبعا المشروع فى الاول مكانش مربح لغاية مااتعرفت وبدأت الشغل يمشى انا كنت بسد كل شهر من أصل الفلوس فابعد سنه المحل فضا من البضاعة وانا دلوقتى عليا ٣٠٪ من الفلوس مفقوده مش موجوده ومقدم على جواز كمان شهرين والوضع فى انحدار تام لدرجة انى شكيت وتيقتنت إن التمويل ده حرام وفكرت وقررت انى اطلع من التمويل ده بس الحال فى انحدار تام مفيش بضاعه وعليا اقساط شهريه البضاعه إلى عندى تسد من الدين سنه مثلا وفاضل سنه تانيه مش موجود فلوسها والبنك عارض عليا انى اعلى التمويل واخد فلوس تانى السؤال هنا هل انا فى حالة اضطرار التعبئه بمبلغ اخر مع العلم انا معنديش شقه أبيعها ولا محل المحل إلى انا فيه ايجار ومتطلق وعند طفلين والمفروض فرحة للزواج التانى كمان شهرين ارجو الافادة
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا

الرد من العميل

شكرا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلم هداك الله أن كل ما يجري معك هو بسبب التمويل الربوي، قال تعالى: (يا أيها الذين آمنوا اتقوا الله وذروا ما بقي من الربا إن كنتم مؤمنين ( 278 ) فإن لم تفعلوا فأذنوا بحرب من الله ورسوله وإن تبتم فلكم رءوس أموالكم لا تظلمون ولا تظلمون ( 279 ))البقرة.
فعليك التوبة إلى الله توبة نصوحا واللجوء إليه ولا يجوز لك أخذ قرض ربوي آخر.
والله أعلم وأحكم.