محامي

من 16 سنه كنت متجوزه في القاهره ورجعت قعدت عند...

من 16 سنه كنت متجوزه في القاهره ورجعت قعدت عند بابا وفجئة بورقة طلاق جتي مسالتش وقعدت لحد دلوقت جاني دلوقت عريس طبعا انا مسيحيه قالولي هاتي اصل القضيه اللي مكتوب فيه سبب الطلاق علشان الكنيسه تحدد ان كانت هتتديني تصريح جواز اولا مكتوب في الورقه اللي جاتني طلاق بائن للقائمه 38 كيف تم الطلاق وانا لم اكن موجوده وتاريخ زواجي لم يكن تعدا سناتان فقط وكيف يمكنني سحب ملف القضيه وشكرا

إجابة الخبير: المحامية فاطمة عبدالوهاب

المحامية فاطمة عبدالوهاب

محامية

بخصوص استفسارك حول استلمك ورقة طلاقك وتريدين الحصول على تصريح زواج من الكنيسة لابرام عقد زواج من آخرى يرجى العلم انه قد يكون زوجك السابقة قد غير الملة حتى يستطيع الحصول على حكم بالطلاق حيث انه المادة 3 من قانون 1 لسنة 2000 للأحوال الشخصية تنص على أنه فى حالة اختلاف الملة أو الطائفة فتطبق الشريعة الإسلامية،
ويمكنك الحصول على رقم الدعوى التي تم على اساسها اصدار قسيمة الطلاق من خلال مصلحة الاحوال المدنية وبعد ذلك يمكنك الحصول على صورة رسمية من الحكم وتقديمه للكنيسة للحصول على تصريح زواج