محامي

انا كنت مستأجر شقه لمدة ٣سنين ومعي زملاء والعقد...

انا كنت مستأجر شقه لمدة ٣سنين ومعي زملاء والعقد باسمي ومدة العقد سنه وتجدد ولم يسجل بالشهر العقاري المهم انا سبت زملائ في الشقه في آخر ٧شهور لأتزوج وهما مدفعوش الإيجار لصاحب السكن في آخر اربع شهور المهم زملائ كل واحد فيهم راح بيتو وسابو الشقه والراجل صاحب البيت كان بيتصل بيهم وهما طنشو المهم الراجل صاحب الشقه كسر القفل واخد كل حاجه وراح مأجرها بتاريخ قديم ولما سألته ليه كده قالي محدش جابلي الإيجار وانا خدت الحاجه مقابل الإيجار والحاجه تزيد عن الإيجار بحوالي ٤الف جنيه وقالي لو رفعت قضيه انا حجيب شهود ان انك سلمتني الشقه وانا اخدت الحاجه مقابل الإيجار وانا محتاج ارجع في الشقه لأنها قريبه من العمل اعمل ايه وهل هناك عقوبه حبس للمأجر علي ذلك.

إجابة الخبير: المحامي محمد عبدالرازق

المحامي محمد عبدالرازق

محامي

يرجى التكرم بالعلم انه حال قيامك باستأجار شقة لمدة سنه ويجدد وانه كنت تقيم بالشقة مع زملائك واخر سبعة اشهر من تاريخ انتهاء عقد الايجار تركت الشقه بسبب زواجك الا ان زملاؤك امتنعوا عن سداد الايجار اخر اربعة اشهر وتركوا الشقه فقام المؤجر بكسر الشقة واستولى على المنقولات الموجوده بالشقه وقام بتأجير الشقة لاشخاص اخرين بتاريخ قديم وترغب فى الرجوع للشقه وتستفسر عن وجود عقوبة للمؤجر فانه فى هذه الحاله يجب الرجوع الى بنود عقد الايجار وبيان كيفية تجديد العقد فان كان العقد يجدد بدون شروط فانه يحق لك مطالبة المؤجر بتمديد عقد الايجار وفقا لبنود عقد الايجار
وبالنسبة لاستيلاء المؤجر على منقولاتك فانه يمكنك تحرير محضر بقسم / مركز الشرطه المختص ضد المؤجر تتهمه فيه بالاعتداء على حيازتك وسرقة منقولاتك من داخل شقتك على ان تقوم باثبات ما تدعيه بمحضرك