دكتور الشريعة

أهلا بك، كيف يمكنني مساعدتك في سؤالك عن الشريعة...

أهلا بك، كيف يمكنني مساعدتك في سؤالك عن الشريعة الإسلامية ؟ كنت راكبة مع صاحبتي وراجعين من كورس هي معاها عربية وكنت راكبة معاها اودام وقابلت صحابنا شباب وبنات اللي معايا من ايام المدرسة كان بقالنا سبع سنين مشوفتاش بعض المهم صحابنا الولاد دول كانوا ساكنين معانا في نفس المنطقة الولاد دول صحابي انا مش صحاب صاحبتي المهم كانوا ولادين راكبين ورا وانا البنتين اودام وكان فيهم واحد مسيحي كمان يعني زمايل احنا الطريق كان واقف جدا وفجآة لقيت ببايا في وشي بيفتح باب العربية وبينزلني منها بشتايم وضرب واهانة واول سؤال اتسآلتة من الشباب دول من خوفي والموقف قولتلة صحاب صاحبتي اللي هي اصلا متعرفهومش المهم اخدني البيت وحلف طلاق تلاتة علي امي اني مكلمش البنت دي تاني وهو كان مطلق امي قبل كدة مرتين وهي بالنسبالي اكتر من اخت وحاسة اني هيحصلي حاجة عشان مش بنتكلم اي الحل هو كان متعصب ومتنرفز جدا انا لحد دلوقتي مكلمتهاش عشان خايفة لو كلمتها امي تبقي عايشة مع بابا في الحرام فا اعمل اي او اي الحل

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلمي رحمك الله أنه لا يجوز للمرأة أن تكون لها علاقات برجال أجانب عنها تحت مسمى الصحبة، فإنها علاقة آثمة تفضي لمنكرات كثيرة، فالواجب عليك التوبة وقطع هذه العلاقات على الفور، ولا شك أنك تعلمين أن هذه علاقات محرمة ولم يمنعك منها والدك إلا لكونها محرمة.
أما الطلاق المعلق، فيرجع لنية والدك، إذا نوى الطلاق فيقع الطلاق اذا تكلمت معها، وأما إن نوى منعك فيكون كلامه بمنزلة اليمين، ويلزمه كفارة يمين، وعليه مراجعة المحكمة الشرعية. ويحرم عليك مخالفة أمر والدك في كل حال.
والله أعلم وأحكم.