الزواج و الإرشاد الأسري

سؤالى اتصرف ازاى فى سرقة اشياء من منزلى من اسرة...

سؤالى اتصرف ازاى فى سرقة اشياء من منزلى من اسرة اخى وم قغى صعب لانه اخى. واريد الستر وسترت مرات كثيرة لكن اخر مرة صعب ارجع اللى اتاخد وانا ست كببرة مس حمل شراء فرش جديد اعمل ايه محتاجة مساعدة حد يناقشهم لانهم بياخدو الشئ السليم عندى ويضعوا شئ. سيئ عايزة حد يناقشهم وانا بعيد لان الجيران سمعة بكائي ليلا. وعرضوا المساعدة انا سترت مرات كتيرة المرة دى حد يذكرهم بالله وان فضوحة الدنيا اهون من فصوحة الاخرة. فى سرية وستر لان اسرة اخى يجعلهم الله يستجيبوا ويلخدوا فرش حجرتهم ويدونى فرشى لانى كبرت ولا استطيع شراء غيرها وعوش على الله فى بقية الاشياء ارجو المشورة وانا لا اريد اللجوء لاى طريق لا يوفر الستر. ولكم جزيل. الشكر افيدونى انا فى ضعف شديد
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
افيدكم بس ان اخى ولا اريدله ضرر. وان الاشياء تؤخذ ويوضع غيرها غير صالح. وسترت كتير وربنا عوضنى وشايلة لهم حاجتهم. ومش راضيين ياخدوها هذة المرة كبرت وضعفن واعيش لوحدى وصعب اشترى فرش.لحجرة الان. ولا استطيع استعمال فرش حجرتهم اللى تركوه بداله. كل رجائى. يرضوا ربهم ويرجعوا فرش حجرتى وياخدوا فرشهم ولا يوجد مشكلة وربنا يعوض عليه فى باقى الاشياء. واكون زكرتهم بالله. ويرضوها علشان ربنا وابق اخدتهم للتوبة لانى سترت لوحدى كتير وخسرت كل حاجتى. الله المستعان.

إجابة الخبير: عاليا احمد

عاليا احمد

دكتورة نفسية

ان المسامحه لها حدود وانت سامحت اخاك كثيرا فلذا فانه لن يتوقف عن سرقتك لانك لا تتخذين اي موقف ويجب ان تخبري شخص مقرب منكم بما يحدث حتي ينصحه ويخبره ان لم يتوقف سوف تقومين بالابلاغ عنه حتي لا يوؤذيك ويأذي نفسه ، ويؤذي غيرم ايضا