الزواج و الإرشاد الأسري

انا كبيره عندي فوق الأربعين عمري ما أهديت ايدي لو...

انا كبيره عندي فوق الأربعين عمري ما أهديت ايدي لو لقيت حاجه ف البيت اقول بتاعت مين لو عارفه بتاعت حد أصولها له حاليا السنتين الاخيره ظهرت عليا لما اشوف فلوس محافظه سكنه موبيل تلاقيه بتوتر زي اللي عايزه سائقها بس لغايه دلوقتي انا عمري ميرفت حد ولا اتجاه ليا الفرصه مش ح شرق حضرتك إيه اللي بيحصل وانا مريت بظروف نفسيه ومادية والتسليه صعبه السنين الاخيره

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

من الواضح انك تعاني من افكار وسواسية ورغبات ملحقة في السرقة وتشعرين بالاثارة النفسية والفكرية لذلك حين تجدين شيئا امامك ، ولتلك الافكار والوساوس سلبية في حياة الشخص ان زادت واستمرت ولم يتم علاجها والتخلص منها حتى لايصبح تطبيق تلك الوساوس وارضائها امرا مريحا لك ، فيمكنك مساعدة نفسك باتباع النصائح التالية:
-تجاهل الافكار والوساوس وتحقيرها وعدم اهدار الوقت والجهد والفكري في التفكير بها
-التعرض للهوس بأسلوب التعرض لموقف يثير القلق أو إجبار القهر لديك ثم تدريب النفس تدريحيا بالمواجهة ثم إيقاف أفكارك أو أفعال الوسواس القهري.
-الاسترخاء و التأمل واليوجا والمساج تساعد في تخفيف أعراض الوسواس
-تبديل الأفكار السلبية بالافكار الإيجابية عن النفس
-ممارسة التمارين الرياضية
-اشغال النفس والفكر حين الشعور بالحاح الفكرة بان تخرجي من مكانك او تنشغلي بممارسة انشطة اخرى وتتوقفي عن التفكير .