طبيب بيطري

قط ذكر بلدي ٥ سنوات فجأه بدون اي اعراض جتله سخونيه...

قط ذكر بلدي ٥ سنوات فجأه بدون اي اعراض جتله سخونيه وترجيع وبراز مثل زلال البيض اديتله حقن بريمبران والترجيع موقفش برده وبيعمل اصوات من الالم ومش عارفه اتصرف مش لاقيه اي بيطري
مساعدة الخبير: هل تم زيارة طبيب حول هذا الأمر؟ هل تم تناول أي أدوية؟
حقن بريمبران
مساعدة الخبير: هل هناك أي شيء مهم في التاريخ الطبي يجب أن يعرفه الطبيب؟
كان عنده من سنه احتباس بول والدكتور قالي دا مش فشل كلوي دا التهابات في مجري البول

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج قطك
  •   يفضل بالاضافة لحقن بيرمبران الاستمرار عليها لمدة 3-5 أيام حتى تعمل على تخفيف القىء.
  • شراء شراب موتليوم 100مل بيعمل على تخفيف القىء ايضا يمكنك أعطاء القطة 1 سم بالفم مرتين باليوم لمدة 3-5 أيام.
  • خافضات الحرارة مثل السيدوفين أو الالترافيين بمعدل 1 سم بالفم مرتين باليوم لمدة 3-5 أيام.
  • كمادات باردة على أطراف القط لاخفاض درجة الحرارة.
  • مضاد حيوى مثل الايموكس 125 مل أو اوجمنتين 250 شراب بمعدل 1 سم مرتين باليوم لمدة 3-5 أيام.
  • ماء بعسل أبيض لتخفيف الجفاف نتيجة القىء.
  • الادوية أمنة جدا للقطط وتتوفر بالصيدليات الاعتيادية.

أسباب القىء والحرارة وفقدان الشهية عند قطك
  • تناول القط لحوم فاسدة.
  • تسمم غذائى.
  • شرب القط مياه ملوثة.
  • التهابات ونزلات معوية.

الرد من العميل

القط مات ..في نفس اليوم .والتشخيص بتاعكم خطأ المروض تسألوا اكتر لان في امراض بتبقي متشابهه ..واضح انكو حافظين مش فاهمين .

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

ربنا يعوضكم خيرا بس أمر الله وبعدين العلاجات هذه تم وصفها حسب ما حضرتك اوضحك العلامات المرضية وهى أمنة جدا ولكن ما حصل كله بأمر الله سبحانه وتعالى .