الزواج و الإرشاد الأسري

انا مخطوبه من سنه الخطوبه كانت صالونات يعني مكنتش...

انا مخطوبه من سنه الخطوبه كانت صالونات يعني مكنتش عارفه خطيبي طبعاً خلال السنه دي عرفته كويس وحسيت ان هو مش مناسب معايا لان لا بيصلي وكمان البيت نفسه في مكان مش مناسب او مش عجباني طبعاً الأسباب دي مش مبرر خااالص بنسبه لي اهلي اني افشكل الخطوبه ف عشان كده انا مش عارفه اعمل عايزه افشكل الخطوبه باي طريقه من غير م حد من اهلي يزعل ملحوظه انا كتب كتابي المفروض بكره وعايزه افشكل كل حاجه قبل كتب كتابي بس المشكله ان اهلي متمسكين بيه جدا ومش موافقين اني افشكل الخطوبه خااالص ف كده انا اعمل ايه انا كلمت شيخ روحاني عشان يدخل ف الموضوع هو موافق ان هو يفشكل الخطوبه بس مش عارفه اللي انا بعمله ده حرام ولا حلال ولا مش عارفه ربنا هيغفر ليا ولا لا بس انا بجد عايزه افشكل الخطوبه مش الزوج الصالح اللي كان ف بالي يعني لا من اهدافي ولا احلامي انا اعمل ايه بظبط اكمل طريقي واخليه يدخل ف تفشكيل الخطوبه ولا مينفعش

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

لاشك ان الاهل هم الاكثر خوفا وقلقا على ابنائهم ىهم الاكثر من يتمنون لابنائهم الاستقرار والسعاده والعيش بهناء
لكن قد تختلف اساليبهم في التعامل مع ابنائهم وفي كيفية التعبير لهم عما يتمنون ويحبونه منهم
ولاشك انه في مثل حالتك يجب عليك ان توضحي لهم رغبتك بالحوار والاقناع بعيدا عن العنف او العصبية او التفكير السلبي
فيمكنك محاولة توضيح رايك لهم بتوضيح سلبيات خطيبك وشخصيته ومالايعجبك فيه وفي الارتباط به
واقناعهم بانها حياتك ومن حقك اختيار شريكك وان مرحلة الخطوبة مرحله تعارف وتقارب وتقرير مدى مناسبه الشريكين لبعضهم البعض او لا
يمكنك ايضا مصارحة خطيبك باسلوب هادئ ومقنع وذلك يدعم من رايك وموقفك باسلوب مقنع واكثر ايجابية وفائدة وذلك افضل من اللجوء لأساليب اخرى غير مجدية