الزواج و الإرشاد الأسري

دخلت على ا

مساعدة الخبير: هل راجعت دكتور نفسي من قبل؟ أو حاولت أي شئ آخر؟
ابنى ٥ سنين و نص كان بيلعب مع ابن عمه (١٠ سنين) ابن عمه ده عنده مشكلة فى نمو مخه يعنى سن عقله يمكن قد ابنى.. دخلت عليهم الاوضة ارتبكو و لقيت ابن عمه كان تقريبا قالع بنطلونه، و لما سالتهم بتلعبو ايه و ليه قالع بنطلونك قعدو يقولو اى كلام. انا قديت وش جد شوية و اتعاملت معاهم بحدية لحد ما ابن عمه قالى هو اللى طلب منى اعمل كدة و لما سألت ابنى قالى اه انا اللى طلبت منه، مش عارف ليه جت كدة فكرة فى دماغى و مش هعمل كدة تانى و متكبريش الموضوع و متكلمنيش فى الموضوع ده تانى.. انا فهمت ابن عمه ان ده عيب و ميعملش كدة تانى، و ابنى قعدت معاه تانى بعديه بشوية لوحده اساله ليه عمل كدة؟ مقليش غير برده جيه ف دماغى كدة، و لما سألته هو فى حد عمل معاك كدة قبل كدة قالى لاء..و قالى ممكن متقوليش لبابا اى حاجة و لا تحكى لاى حد. و وعتده ان طبعا مش هحكى لاى حد..انا مش عارفة اعمل ايه ؟ و اتصرفت صح و لا غلط؟ و اتصرف معاه بعد كدة ازاى ؟ و اللى حصل ده حصل ليه؟ و اضمن منين ان هو ميطلبش من حد تانى نفس الطلب ده؟ انا من ساعتها و انا مرعوبة
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع الدكتور النفسي عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

لاشك ان الغريزة الجنسية فطرة وشعور طبيعي لدى كل شخص منذ الصغر ولكن تتفاوت تلك الغريزة مع العمر والنمو .
فقد يكون ذلك التصرف في ذلك العمر تقليدا لشخص ما مر على الطفل او مشاهده في برنامج معين او تعرض لموقف مشابه او على سبيل اللعبه والمتعه وليس بالضرورة ان يكون سببا سلبي.
فيمكنك مساعدته بان تتحدثي اليه بحوار هادى ومريح مع توضيح رايك ورفضك لما يحدث منه وتوضيح سلبيات فعله.
ايضا ابعاده عن كل مايثير لديه تلك العاده او الحركات واشغاله في امور ايجابية اخرى واكثر حركة لتفريغ افكاره وطاقاته السلبية اولا باول وتجديد فكره

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

تشجيعه واثابته عند كل تغير وتطور وتعديل سلوكه السلبي للافضل

الرد من العميل

هو بيتمرن تقريبا كل يوم انشطة مختلفة بعد المدرسة، هل ده مش كفاية لتفريغ طاقته بالنسبة لسنه؟ و هل من المفروض ان ان انا كل شوية أأكد عليه الكلام اللى اتفقنا عليه ان ميعملش كدة تانى و ان ده مش مسموح لان بكدة هضطر افتح الحوار كل شوية. هل هو هيستقبل ده ازاى؟

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

لابد من اشعاره بالثقه ومنحه الفرصة للنسيان وتجاهل ماحصل بشرط الاتفاق معه على ذلك والحوار الايجابي بالاقناع تدريجيا لذلك .
الاكثار من الانشطة الرياضية والحركية والذهنيه المفيدة وابعاده عن وقت الفراغ او الوحده