الزواج و الإرشاد الأسري

صباح الخير على حضراتكم هو انا دلوقت ابني اول حفيد...

صباح الخير على حضراتكم هو انا دلوقت ابني اول حفيد في بيت والدي فطبعا يعني متدلع جامد جدا لدرجه انه احد فكر بس يبص له وحش والدي او والدتي يتعاركم معه يعني فده اده اني الولد بقى متدلع جامد قوي اللي هو عايزه بيعمله لو ما عملش اللي هو عايز يقعد يصرخ ويعيط ويضرب اللي يزعله بقى شقي جدا لدرجه انه قاعد في الشارع مع اي احد من العيله وفي واحد معدي من الشارع طفل او راجل او ست يقوم يمسك طوبه ويبقى عايز يضرب بها انا بازعق فيه وبضربه بس مش بياثر نفس الوضع اللي هو عليه بل بالعكس بيزيد فيعني ايه النصيحه او ايه الوضع الصح اللي انا ممكن اتعامل معه به

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

من الواضح ان الطفل يعاند من حوله ويحاول اثبات رايه وذلك يحتاج منك
لالانتباه لطفلك والاهتمام به اكثر والتقرب منه واحتضانه وتقبيله ، عدم استخدام اسلوب العناد مع الطفل وكن اكثر ليونه معه مع النصح والإرشاد
-إحاطة الطفل بجوٍ من الحب، والعطف، واللين  والإقناع وشرح الأسباب، بالإضافة إلى تلبية حاجاته وإشباعها، والاستجابة لطلباته المنطقية.
-تدريب الطفل على تفريغ طاقاته المكبوته في اللعب او الرسم او الانضمام الى فريق رياضي
-الاهتمام باسلوب التعزيز والمكافئات وتوليد الطاقة الايجابية للطفل واشعاره بالراحه بمبادلته الهدايا التي يحبها والخروج معه في اماكن طفولية ومشاركته اللعب والحديث واشعاره بالحب والحنان والقرب منه
-الابتعاد عن التوبيخ والتهزيء ووصف السوك بالسلبي وليس وصف الطفل نفسه بالسلبي فذلك يساعده في كره ذلك الاسلوب والبعد عنه
-تجاهل الطفل في حال سلوك العناد فالتجاهل يطفىء السلوك ويفقده معناه الكبير لدى الطفل ويقلل منه
-خصص له اوقات يومية تجلس معه وتتابع اموره واشعره باهمية ذلك الوقت وانك تنتظره يوميا بفارغ الصبر فذلك يقربه منك ويشعره بعلو القيمة والشأن