الزواج و الإرشاد الأسري

مساء الخير من فضلكم كان عندي سؤال انا ام وبنتي...

مساء الخير من فضلكم كان عندي سؤال انا ام وبنتي عندها ٧ سنين الحقيقه انا بتابع مع دكتور من ساعه ما كان عندها شهرين فمقدره تعبه معايا خصوصا اني ساعات علي الواتس ببعت في اوقات متأخره عن تعب البنت وكده وانا نزلت شغل من قريب وحبيت اكافأ الدكتور ده علي تعبه طول الفتره اللي فاتت فجبت هديه عباره عن ميداليه فضه وبرفيوم وتشوكليت في بوكس وقدمتهاله وقولتله ده بسبب تعبك السنين اللي فاتت مع بنوتي بس حسيت انه اتحرج او اضايق ومشيت الكلام ده كان من ٤ ايام فبعت ريكورد اسأل هو حضرتك اضايقت او قبلتها لانك محرج بس مردش عليا هو انا كده غلط انا كنت مستأذنه من جوزي اني اجيبله هديه لتعبه معانا بس الحقيقه عدم تقديره انه يقول رأيه خلاني بعت الريكور فمش عارفه هو انا صح ولا غلط
مساعدة الخبير: هل راجعت دكتور نفسي من قبل؟ أو حاولت أي شئ آخر؟
الحقيقه انا كنت من فتره بروح لدكتور نفسي لاني انا من الشخصيات الحساسه جدا جدا بس للاسف وبعد فتره الدكتور نقل مكان بعيد اوي وانا مش عارفه اروحه فوقفت العلاج
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع الدكتور النفسي عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا شكرا

إجابة الخبير: مزين ابوجربوع

مزين ابوجربوع

دكتورة نفسية

من الممكن انك تملكين شخصية حساسة وكل ما تشعرين به هو من سمات تلك الشخصيه فالشخصية الحساسه تملك العديد من المميزات مقارنة بغيرها ولكن من المهم ان تدركي ان الاطباء والمختصون في المجالات المختلفة يتعاملون مع المرضى بشكل مهني، فهناك من لا يقبل ان يقدم له هدايا وهناك من يقبلها ويشكرك في وقتها وينتهي الامر بنفس اللحظة، وما قام به الطبيب من عدم رد هو امر طبيعي.
حاولي ان تتبعي بعض الطرق العملية التالي لتتخلصي من صفات الشخصية الحساسة:
  • كوني اكثر ايجابية
  • لا تأخذي عن نفسك فكرة سلبية.
  • اخرطي نفسك وعرض نفسك لمواقف اجتماعية وتعلمي من كل تجربة تمر بها.
  • تعلمي من اخطاء الاخرين
  • حاولي ألا تأخذي تصرفات الآخرين بشكل شخصي او مسألة شخصية.
  • لا تعطي فرصة لأحد أن يسلب منك ثقتك بنفسك.
  • عودي نفسك على ضبط النفس
  • اعملي على ممارسة التمارين الرياضية فهي تساعد على الاسترخاء وتجعلك أكثر إيجابية.