محامي

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ...انا سنى ٦١ سنة...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ...انا سنى ٦١ سنة وارملة ومن سنتين ..تعبت عايزه ادخل ف معاش والدى ومعذبينى انا من اسوان وعايشه ف الجيزة قدمت ف الجيزة قلى والدك كان بياخد معاشه ف اسوان وملفه ف اسوان روحى اسوان ..عملت توكيل لقريبتى وعملتلها كل الاوراق المطلوبه بعد عذاب روحى وتعالى وهاتى والغى المهم بعد مكملت كل الورق اعترضو عن ان بطاقتى من الحيزة وعايزنى اغير البطاقه على اسوان وانا عايشه هنا الجيزة ....انا لو غيرت البطاقه لازم هغير مل الورق الى عملاه ببطاقة الجيزه تعبت والله هل تغير البطاقة مهم لتقديم المعاشات ولا اعمل ايه

إجابة الخبير: المحامية دعاء عبدالجواد

المحامية دعاء عبدالجواد

محامي

بخصوص الحصول علي معاش والدك فانه :
طالما ان معاش والدك يتبع مكتب تامينات اسوان فانه لايجوز تغيير محل اقامتك علي اسوان وعليك التقدم اولا للحصول علي معاش والدك ، ومن ثم تقديم طلب نقل المعاش بعد ربطه الي مكتب المتابعة التابع له محل اقامتك ، واذا لم يتم ربط المعاش عليك تقديم شكوي في خدمة المواطنين بمكتب تامينات اسوان لحل المشكلة .
وقد نص قانون التامينات الاجتماعية والمعاشات المصري علي انه :

المادة 98

إذا توفى المؤمن عليه أو صاحب المعاش كان للمستحقين عنه الحق في تقاضي معاش وفقا للأنصبة المقررة بالجدول رقم (7) المرافق لهذا القانون من أول الشهر الذي حدثت فيه الوفاة.

ويقصد بالمستحقين الأرمل والأرملة والأبناء والبنات والوالدان والإخوة والأخوات الذين تتوافر فيهم في تاريخ وفاة المؤمن عليه أو صاحب المعاش شروط الاستحقاق المنصوص عليها في هذا الباب.