عندي 24سنه م اكتر من 4سنين عندي كلكيعه تحت...

عندي 24سنه م اكتر من 4سنين عندي كلكيعه تحت باطي(الاتنين) اما كشفت اتقالي انه ثدي وانه مش هيكبر عن كدا لو عوزه تشيليه للمنظر العام نشيله بس انا مردتش المهم انا قرأت دلوقتي انه بيكبر مع الحمل والرضاعه ف هل ده حقيقي واعمل اي؟! وهل ممكن يعمل حاجه وحشه لقدر الله الكلكيعه دي؟؟

إجابة الخبير: الدكتور بشار سعيد

الدكتور بشار سعيد

طبيب

علاج الكلكيعة تحت لإبط :
يعتمد العلاج على السبب وللكشف عن السبب يجب عمل الفحص الطبي واستشارة الأخصائي , وللعلاج ننصح بالإهتمام بنظافة المنطقة , وفي حال كان السبب الإلتهاب يتم استعمال المضاد الحيوي Augmentin 1g مرة يوميا بالإضافة الى Metronidazole 500mg مرتين يوميا لمدة أسبوع , وفي حال وجود الألم يتم استعمال المسكن للألم Ibuprofen 600mg مرتين يوميا أو عند اللزوم , وفي حال كان السبب الدمل أو الكيس الدهني أو إلتفاف الشعر يتم العلاج عن طريق الإجراء الجراحي وإزالة المسبب
كيف يتم التشخيص ؟
عن طريق أخذ التاريخ المرضي وعمل الفحص السريري وعمل تحليل الدم CBC للكشف عن الإلتهابات , وعمل صورة سونار على الكلكيعة للكشف عن المحتويات , وأخذ خزعة في بعض الحالات
الأسباب :
  • الإلتهابات
  • الخراج والدمامل
  • الكيس الدهني
  • إلتهاب الغدد الليمفاوية
  • بعض أمراض الثدي ولكن يجب أن ماحب بأعراض في الثدي

النصيحة :
ننصح بزيارة أخصائي الجراحة لعمل الفحص الطبي واجراء العلاج المناسب , ولا داعي للقلق ففي حال كان الثدي به أعراض أو كلاكيع أخرى أو تغير في الحجم فيجب عمل الفحص الطبي و في حال لم يوجد أي مشاكل بالثدي فإن المشكلة تكمن في المسبب