الزواج و الإرشاد الأسري

انا ابنى للاسف مدمن عمره ٢٩ سنة بقاله ١٥ سنة فى...

انا ابنى للاسف مدمن عمره ٢٩ سنة بقاله ١٥ سنة فى الشرب وعملت كل ما فى استطاعتى انى ابعده عن الشرب حتى الان لغاية ما خلص تعليمه وتزوج واخر مرة ادخلته مصحة واتحسن فضل ٨ شهور كويس وعربيته فى حادثة اتحرقت تحول لانسان تانى خالص ورجع للشرب حاولت اتكلم معاه واخدته لطبيب نفسى واتفق معاه انه هيبطل لانه مش عايز يرجع وعايز يبقى كويس وبمجرد ما نزلنا راح يشرب ومنزلش الشغل وانا تعبت مقدرتش اتحمل انى هرجع تانى اعيد الكرة للمرة المليون من جديد وخاصة انه منتظر طفل هو ساكن معايا قفلت بيتى وطلبت منه انه ميدخلش عندى ةيتكفل بنفسه ويشوف حياته عايز يبقى كويس لنفسه عايز يبقى وحش لنفسه هل انا غلطانة انا عملت كده قولت يمكن لما يلاقى نفسه لوحده يفوق ويتعدل ويتحمل المسؤلية انا صح واكمل ولا غلط واعمل ايه ايه التصرف السليم معاه

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

لاشك ان الاستقرار الاسري والنفسي والاجتماعي والمادي والعاطفي يساعد الشخص اكثر على الاندماج في حياته والمشي في الاتجاه الصحيح في مناحي حياته والانجازات وتحقيق النجاحات ، ومن الواضح ان الضغوطات الحياتية والتقلبات الصعبة تجعله غير قادر على الانسجام والاستقرار في حياته فيلجأ للعادات والسلوكيات السلبية الخاطئة كالادمان وغيرها التي يمكنك مساعدته في الخروج من حالته بالوقوف بجانبه ودعمه ايجابيا ماديا ومعنويا واشعاره بالثقة بالنفس ، ايضا لابد من اقناعه بضرورة العلاج والبداية من جديد في الحياة وعدم النظر للوراء والوقوف على الماضي ، الاستمرار في التفكير الايجابي ودعم الذات والحرص على الاستمتاع بمتع الحياة الموجودة في حوزته ، والحرص على المتابعة الطبية للعلاج الطبي من الادمان .