لو سمحت يا دكتور انا عندي دوالي الخصية وكشفت...

لو سمحت يا دكتور انا عندي دوالي الخصية وكشفت والدكتور قال لي محتاج عملية بس لسه معملتهاش عشان الوقت ما أسعفنيش لسه الكلام ده من شهر لكن دلوقتي انا حاسس بألم لفترة طويلة في الخصية اليسري ممكن 12ساعة متواصلة لكن كان الالم ف الاول بييجي فترات بسيطة دلوقتي زاد فأستعجل ف العملية ولا أعمل ايه

إجابة الخبير: الدكتور احمد ابو ضاحي

الدكتور احمد ابو ضاحي

طبيب

هل يجب عليك الاستعجال بالعملية
بداية يجب التفرق بين الم الخصية الحالي من الم الدوالي (و الذي غالبا ما يكون الم دوالي ) و في حالتكم يفضل اجراء عملية الدوالي باسرع وقت لانه لا معنى لتاجيل العملية خاصة اذا كانت الدوالي من الدرجة الثالثة او الرابعة و ايضا لعدوم  حدوث تاثير على جودة الحيوانات المنوية
كم يكون سعر اجراء عملية دوالي الخصية
بداية يختلف سعر عملية دوالي الخصية حسب الدولة المقدمة للخدمة او الكبيب الذي سيجري العملية و حسب المركز الطبي ايضا الذي يغطي التكاليف الاخرى مثل تكاليف الاقامة
و لكن غالبا ما يتراوح سعر اجرائها ما بين 200-600 دولا امريكي
ما هي نسبة نجاح عملية دوالي الخصية
  1.  نسبة نجاح العملية في ازالة اعراض دوالي الخصيتين مثل الالم تصل الى 99%
  2.  نسبة نجاح العملية في تحسين فرص الحمل تصل الى 30 - 50 %
النصيحة
  1. في حال حدوث أي طاريء ننصح بزيارة أقرب مركز صحي لعمل الفحص الطبي واجراء العلاج المناسب , بالاضافة الى العرض على أخصائي