بنتى عندها سنة وشهرين امبارح كان فى سخونة وخدت...

بنتى عندها سنة وشهرين امبارح كان فى سخونة وخدت دولفين 12.5 وبقت كويسة جداا وشربت لبن ونامت قامت دلوقتى فى سخونة تانى سخونة بس مفيش حاجة تانى واديتلها دولفين تانى

إجابة الخبير: الدكتور محمد دربيه

الدكتور محمد دربيه

طبيب

ما هو علاج ارتفاع الحرارة لدى طفلك ؟
    يجب في كل الاحوال المحافظة على درجة حرارة طبيعية للطفل في هذه السن حيث ان الجهاز العصبي للاطفال يتاثر بارتفاع درجة الحرارة، ويتم التحكم بدرجة حرارة جسم طبيعية للاطفال من خلال:
    تحميلة ibuprofen و paracetamol  يالتبادل مرة كل 8ساعات اذا كان درجة الحرارة اعلى من 38
    عمل كمادات ماء بارد في كل الجسم للحفاظ على درجة الحرارة
    اعطاء مضاد حيوي ogmin 250mg  كل 8 ساعات بعد الفحص السريري وبعد التاكد من عدم وجود حساسية للبنسلين
ترتفع درجة حرارة الطفل لعدة اسباب منها :
  •     وجود التهاب في المجرى البولي
  •     وجود نزلة معوية
  •     التهاب الشعب الهوائية
  •     التهاب اللوزتين
  •     التهابات السحايا
  •     التهاب الرئتين

ما هي الفحوصات اللازمة ؟
يجب تاكيد ارتفاع درجة حرارة طفلك عبر قياس درجة الحرارة بميزان الحرارة للطفل،
ويجب عمل فحص سريري للطفل لك من قبل طبيب اطفال لاستثناء اي سبب عضوي. وفحص الدم وفحص الاغشية المخاطية وفحص البول وصورة اشعة للصدر
ما هي النصيحة في حالتكم ؟
انصح بزيارة طبيب الاطفال لعمل الفحوصات اللازمة