شعرى كان كويس جدا لحد ما استخدمت شامبو للاسف بوظ...

شعرى كان كويس جدا لحد ما استخدمت شامبو للاسف بوظ شعرى وبقى جاف وهايش ومتكسر وبيقع كتير جدا والمفروض على طوله بيكون بنفس درجه السمك لاء ده بيبقى من فوق والنص تخين وتقيل ومن تحت رفيع جدا فبضطر أقصه وكمان فيه قشره أعمل ايه علشان يرجع زى الاول ؟ وهل منتجات جونسون زيت وشامبو وحمام كريم كويسه ولا فيها ضرر لو استخدمتها ولو فيها ضرر ايه المنتج الافضل اللى اقدر استخدمه

إجابة الخبير: الدكتور علي الطويل

الدكتور علي الطويل

طبيب

ما هي الطرق العلاجية و النصائح التي يجب اتباعها لعلاج الشعر الجاف و المتقصف ؟
توجد العديد من النصائح و العلاجات التي يمكن استعمالها لعلاج الشعر الجاف و المتقصف و منها ما يلي :
1. اتباع نظام غذائي صحي و متكامل يحتوي على كافة القيم الغذائية.
2. شرب كميات كافية من الماء بشكل يومي بما لا يقل عن ثلاثة لتر في اليوم.
3. الحرص على النوم بشكل كافي في المساء و تجنب كافة مسببات التوتر و الضغط النفسي
4. استعمال الزيوت الطبيعية لترطيب و تغذية الشعر بشكل يومي مثل زيت جوز الهند و زيت دابر أملا
5. محاولة غسل الشعر بالماء العذب و تجنب الماء المالح الذي يسبب تلف و جفاف الشعر
6. ينصح باستعمال أنواع معينة من الشامبو مثل شامبو كيراتين ، وأيضا استعمال البلسم
7. تجنب استعمال أي أنواع كريمات ليست صحية و الصبغات و كي الشعر
الفيتامينات و المكملات التي يمكن استعمالها للعناية بالشعر ؟
1. Perfectil Caps
2. Omega-3
3. Vitamin B complex
4. Vitamin D
5. Viyamin E
ما أسباب تقصف الشعر و جفافه  ؟
1. قلة الرعاية و العناية اليومية
2. سوء التغذية
3. استعمال انواع كريمات غير جيدة و كي الشعر
4. قلة النوم و الضغوطات النفسية
5. قلة شرب الماء بكميات كافية يوميا
6. نقص بعض الفيتامينات
7. فقرالدم
نصيحة ؟
أنصح بالالتزام بالتعليمات المذكورة أعلاه