دكتور الشريعة

أهلا بك، كيف يمكنني مساعدتك في سؤالك عن الشريعة...

أهلا بك، كيف يمكنني مساعدتك في سؤالك عن الشريعة الإسلامية ؟ انا متجوز و نفسي اتجوز تاني و لو ده حصل مراتي هتنفصل و اولادي صعب اشوفهم المهم في وحده منفصله عندها اولاد وحالة الماديه صعبه موفقه نتجوز عرفي و الورقه تكون معايه و ابوها موافق و كمان امها و انا نفسي بجد اتجوز تاني و مش عايز اخسر مراتي الاولي لو اتجوزت التانيه عرفي و بعلم اهلها و بعد فتره محصلش اتفاق و سبنا بعض لاي ظرف يبقي كده حرام و انا بصراحه نفسي اتجوزها بس نفس جوازي لا يستمر مع الزوجه التانيه ممكن اعرف رأي الدين و شكرا

الرد من العميل

شكرا

الرد من العميل

لا شكرا

الرد من العميل

لا

الرد من العميل

شكرا

الرد من العميل

في انتظارك

الرد من العميل

شكرا

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على رسوله الأمين، وبعد: اعلم رحمك الله ان زواجك من امرأة أخرى يجوز بشرط القدرة الجسدية والمادية، واما الزواج الشرعي بشهادة شاهدين ورضا ولي المراة فجائز ولكن يجب تسجيله في المحكمة لضمان الحقوق.
واما قولك اذا حدث اي شيء ستنفصل فهذا شبيه بزواج المتعة واذا كانت هذه النية فيكون من ناحيتك اثم الزنا.
والله أعلم وأحكم.

الرد من العميل

فين الرد

الرد من العميل

زوج المتعه محدد بمده و انا مش محدد مده

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

السائل الكريم:
لت يشترط تحديد المدة لا مجرد نيتك بالانفصال فهذا من انواع المتعة، لان الزواج شرع للاستقرار.