احس بالم عند البلع و عدم البلع بالجانب الايمن من...

احس بالم عند البلع و عدم البلع بالجانب الايمن من الحلق
مساعدة الطبيب: هل تم زيارة طبيب حول هذا الأمر؟ هل تم تناول أي أدوية؟
نعم تناولت عدة اقراص من المضاد الحيوى
مساعدة الطبيب: هل هناك أي شيء مهم في التاريخ الطبي يجب أن يعرفه الطبيب؟
لا

إجابة الخبير: الدكتور عبد الرحمن الاسمر

الدكتور عبد الرحمن الاسمر

طبيب

العلاج
يتضح من الأعراض المذكوره وجود احتقان في الحلق يسبب الآلام المذكوره من قبلكم لذلك ننصح في البدايه بالراحه التامه وتناول السوائل والطعام الغذائي والاكثار من الفواكه والعصائر الطبيعيه لتقويه المناعه ايضا ننصح بتناول اقراص فيتامين سي مع الزنك لتقوية المناعه إيضا , ننصح بتناول مضاد حيوي لمدة خمس ايام مثل augmentin  ومسكن وخافض حراره paracetmol  مع كمادات المياه البارده
التشخيص
يلزم الفحص من قبل الطبيب وعمل الفحوصات المخبريه مثل فحص للدم ان لزم الأمر
أعراض احتقان الحلق
  1. الحراره
  2. القشعريره
  3. ألم في الحلق
  4. صعوبه البلع
  5. ألم في العضلات
  6. ألم في المفاصل
  7. فقدان الشهيه
  8. تضخم اللوزتين

النصيحه
  • يرجى ارسال اسم المضاد الحيوي المستخدم من قبلكم كي يتم النصح به لاستكمال فترة العلاج
  • لبس الكمامه والحجر المنزلي هام جدا لكم في ظل وجود جائحة كورونا

الرد من العميل

لا مش كورونا الموضوع دة معايا بقالة حوالى اربع خمس شهور و عملت كل الفوحوصات CT scan على الرقبة بالصبغة و سونار على الغدد اللمفاوية طلع فى تضخم بسيط فى الطحال و الغدد الليمفاوية بس مأخدش علاج لتضخم الغدد بس من اسفل الفك اليمين لحد تحت الزور فى زى شد كدا معرفش دى عضلات ولا اية و لما باجى ابلع علشان احس ان الاكل او المية نازل فى الجنب اليمين لازم اغير اتجاه رقبتى للناحية الشمال زى ميكون فى حاجة متضخمة او حايشة الاكل ينزل و كل دكتور انف و اذن اروحلة يقولى مفيش حاجة بس بدء بعد رمضان يبقى فى زى شد و ساعات شكشكة فى الزور

الرد من العميل

و صورة الدم قالت mild انيميا و mild كرات دم بيضة

إجابة الخبير: الدكتور محمود الهنداوي

الدكتور محمود الهنداوي

طبيب

ارتفاع كريات الدم البيضاء البسيط يؤكدد وجود التهاب بالحلق بالغالب بكتيري
يتم علاجه ب amoxcallin 500 ثلاث مرات يوميا
اما بالنسبة للانيميا البسيطة لا يوجد لها علاقة بوجع الحلق
ويتم علاجها بواسطة اخذ ferroglobin مرة واحدة يوميا