دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمه الله وتعالي ممكن سؤال شيخنا...

السلام عليكم ورحمه الله وتعالي ممكن سؤال شيخنا الخليل امي ارمله ليس لها مصدر دخل بتشتري حاجات بالقسط لاقاربنا بتروح مع اللي عاوز حاجه وتشتريها كاش وتقسها للعميل ده حلال ولا حرام ولو حرام تعمل ايه علشان يكون حلال لان هي معندناش مصدر دخل تاني ولا تقدر تشتغل وتصرف علي نفسها
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

الرد من العميل

نعم

الرد من العميل

نعم

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله أن ما تفعله أمك هي قروض ربوية محرمة، ولصحة فعلها، لا بد لها من تملك السلع تملكا حقيقيا، وانتقالها بحوزتها، كأن تنقل السلع لبيتها أو لمخزونها، ثم تبيعها للمشتري وتحدد مبلغ الزيادة على الثمن، ولا يجوز لها إلزام المشتري على الشراء بعد انتقال السلع لملكها. والله أعلم وأحكم.