الزواج و الإرشاد الأسري

بخصوص العلاقات أنا مابعرفش ادخل في علاقة حتة لو كا...

بخصوص العلاقات أنا مابعرفش ادخل في علاقة حتة لو كا صداقة في بتفشل ومش بتكمل واغلبها اونلاين هوا مش كتير بس وبعجب بأي حد لطيف او حسة عجبني لدرجة اني ممكن اجيب تاريخو واعرف عنو كل حاجة وفي نفس الوقت بحس اني مش عرفة احب او مش حسة اني قلبي شغال وبحس بحاجة حتة لو حد بيحبني ببعد بحب فكرة الصحوبية بس مش الارتباط والحب الحب اصلا مش عوزة اتجوز بخاف من ده بس بحب أي ولد لطيف او حبيتو عمتآ لاي سبب بس شوية وبحس لا مش بحب وخلاص وساعات بفكر في كزا حد مع بعض وعلاقاتي كلها لو تتصنف كا حب بتبق من طرف واحد ياعندي ياعند الشخص التاني
مساعدة الخبير: هل راجعت دكتور نفسي من قبل؟ أو حاولت أي شئ آخر؟
لاء بس فكرت لان كان عندي مشاكل وتعبانة نفسيا بس مش عرفة ومش قدرة اخد الخطوة ومش واثقة من اي الموضوع بس ياما بشتغل علي نفسي وبحلها ياما بتجاهلة ودي أول محاولة ليا
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع الدكتور النفسي عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا شكرا

إجابة الخبير: عاليا احمد

عاليا احمد

دكتورة نفسية

من حديثك واضح انك مشوشه فكريا وعاطفيا لا تعلمي ما تريدين، انت ترفضين الحب اكنك تريدينه ، انت تريدين علافه جديه محدده ، لان وضعك اشبه بالتيه، وكانك تبحثين عن شئ او تنتظرين شئ
ونصيحتي لك ان تحددي علاقاتك وما الذي تريدينه ولا تدخلي في اي علاقه وانت مشتته. لانه قد يتم استغلال واستنزاف مشاعرك
لا تخشين العلاقات ولكن لا تعطيها اكبر من حجمها اي تعاملي مع اي علاقه كماهي فالصداقه غير الحب غير الخطيب غير الزوج فلا تعاملي شخص الا على قدر قيمته وحاولي ان تشغلب نفسك بحياتك واحلامك وطموحانك حتى تحققي النجاح الذي سيكسبك ثقة بنفسك وخبره بالحياه وكيفية التعامل مع الاخرين

الرد من العميل

هوا كل المشكلة اني بخاف من العلاقة الزوجية بسبب حاجات عيلة يعني في عيلتي ولخبطة من صغري وبخاف من الموضوع ده بزات اخد قرار غلط وديما برتبلو هوا عرفة الصحوبية غير العلاقة بس لما مثلا بعرف حد وبعترفلي مااببقاش مستحملة اسمع حاجة وبتجرح ف بحب كانو بيتعامل معي زي واحدة صحبتي عشان اثق في كده وببق مرتاحة كده مش عوزة أي تتطور بس ببق مثلا ساعات يغير ومليش الحق ومشاعري حاجة والي بعملو حاجة ومشوشة فعلآ جدا المشكلة كمان اني مش عرفة احدد احلامي ولا هيا اي والظروف كل شوية بتتغير وانا بتغير معاها