طبيب بيطري

لو سمحت انا لسه جايبه قط صغير عنده شهرين وأكل اول...

لو سمحت انا لسه جايبه قط صغير عنده شهرين وأكل اول لما جه قطعه جبنه مثلثات وبعد كده مش راضي ياكل وفجأة اتقيئ ده ايه سببه

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

‏الأجبان تسبب سوء هضم وتلبوكات معويه حاده عند القطط خصوصا القطط الصغيرة لذلك يجب أن يتم تجنب منتجات الحليب بالكامل الا إذا كانت خالية من اللاكتوز
يجب ان يتم اعطاء القطه البروبيوتك وتقديم الطعام المخصص لعمرها ينصح دائمآ بتقديم الطعام الجاف المخصص للقطط الصغيره
في حالة استمرار فقدان الشهيه او تكرار التقيء يجب ان يتم مراجعة الطبيب البيطري لفحص القطه واعطاءها العلاج المناسب