طبيب بيطري

القط عندي عنده سنه وشهرين اولا رجع مرتين من غير...

القط عندي عنده سنه وشهرين اولا رجع مرتين من غير سبب واضح مع أنه بياكل كويس وبشكل منتظم وطبيعي ثانيا ظاهره فيه براغيت ومش نافع فيها الاومني جارد مش بشكل كبير بس فيه كذا برغوت وفي نقط سوده كده حوالين بوقه لما بهرشله فيها بتتشال ف هل دي فطريات او لأ ثالثا سالت دكتور وقالي على رش للفطريات رشيتله منه هو والقط الصغير لأن عنده نفس الحاجه ف دقنه بس بسيط وبعدها القط الكبير بس اللى رج والتاني كويس مفهوش اي حاجه وبياكلوا وبيلعبوا ومفيش حاجه ملحوظه مفيش حراره عاليه خالص محدش فيهم وزنه قل بالعكس جسمهم كويس ومش ضعاف جسمانيا ومطعماهم ديدان ارجو الاجابه لأن خايفه جدا واختي بتقولى ده كاليسي بس أنا جبت الأعراض ومش شايفه الأعراض دي ظاهره عليه الرش اللي جبته للفطريات اسمه كولوسول

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

التقيا لمره واحده دون وجود اي اعراض مرضيه اخرى لا يستدعي القلق حيث ان القطط من الطبيعي ان تقوم بالتقيؤ كل فتره للتخلص من الشعر او كرات الشعر الموجوده في الجهاز الهضمي
في حاله تكرار التقيؤ باستمرار او في حاله وجود اعراض مرضيه اخرى مثل فقدان الشهيه او الاسهال يجب ان يتم مراجعه الطبيب للكشف على القطه والتشخيص
بالنسبه للحشرات الخارجيه يتم علاجها عن طريق الحمام الخاص بالحشرات الشامبو الخاص بالحشرات وينصح باعاده الحمام مره اسبوعيا لمده ثلاث اسابيع متتاليه حيث ان مضادات الحشرات الخارجيه تقضي على الحشرات البالغه ولكنها لا تقضي على البيوت لذلك يجب ان يتم تكرار الحمام
بالنسبه للقشور السوداء حول الفم فهي طبيعيه جدا للقطط الصغيره وتبدا بالظهور عندما تبدا القطط في تناول الطعام بحيث انها لا تكون قادره على تنظيف نفسها جيدا وهي تعتبر نوع من انواع الفطريات ولكنها لا تنتقل من قطه الى اخرى ولا تنتقل لاماكن اخرى بجسم القطه

الرد من العميل

شكرا ليكي يدكتور❤️

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

يسعدنا تواصلكم معنا شكرا لثقتكم بنا