طبيب بيطري

القط بتاعي جمب ودنه احمر اوي والشعر كله اتشال...

القط بتاعي جمب ودنه احمر اوي والشعر كله اتشال وهمال ينزل دم وكأنه متعور وجلده باين واحمر وحته مدوره كده ممكن تقولي ايه للسبب وخطر عليا ولالا

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

حسب الاعراض المذكوره فان القط قد يكون يعاني من احدى الامراض الاتيه:
  • التهابات حاده بالاذن او الاصابه بعث الاذن الامر الذي يؤدي الى حك القطه لاذنها بطريقه تؤدي لتساقط الشعر واحمرار الجلد في المنطقه الخلفيه للاذن
  • الاصابه بالفطريات الجلديه
  • الحساسيه
ييجب ان يتم فحص القطه السريريه من قبل الطبيب البيطري لتحديد سبب الاصابه وبناء عليها يتم العلاج ففي حالات التهابات الاذن يتم علاجها من خلال المضادات الحيويه الموضعيه في حالات عسل اذن يتم علاجه باستخدام جلسات علاج العث وفي حاله الاصابه بالفطريات يتم استخدام مرهم الفطريات على مكان الاصابه