طبيب بيطري

انا عندي اتنين ببغاء بادجي دكر وانثي ولسه باضت...

انا عندي اتنين ببغاء بادجي دكر وانثي ولسه باضت بيضه وبقاله 3 اسابيع هو عنده خمول جامد الصغير ومش بيتحرك كتير وع طول قاعد ع جنب ممكن اعرف السبب

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

اسباب خمول طيور البادجي هي سوء التغذيه حيث بعد الطيور سواء كان الام او الاب تقوم باهمال صغارها وعدم اطعمهم بالكميه الكافيه بالعاده تعطي طيور البادجي من اربعه الى ست بيضات وبالعاده تبدا الام باحتضان صغارها عند وضع البيضه الثانيه وفي بعض الاحيان حتى البيضه الثالثه.
يمكن مراقبه الفرخ وكميه التعامل التي يحصل عليها عن طريق الابوين وفي حاله وجود اي تقصير منهم يجب ان يتم اطعامهم يدويا