استشارات الحب و الزواج

أنا مرتبطة براجل محترم بقالنا ٦ سنين. أمي مش...

أنا مرتبطة براجل محترم بقالنا ٦ سنين. أمي مش موافقة ابدا لأسباب كثيرة. صليت استخارة كثيييير. انا حاسه إن ممكن يكون عندها حق و خايفة. قدامي اختيارين. الاول إني اكمل معاه و لما اتخرج من الجامعة نحاول مع ابويا بس انا عارفة انه هيرفض. الثاني إني اسيبه دلوقتي بس مش هقدرعشان بحبه اوي. محتارة جدا

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

لاشك ان كل شخص يحب ان يرتبط بشريك حياته ويعمق ذلك الارتباط بزواج يدوم بالحب والاستقرار
ولكن الحب وحده ليس كفايه لتحقيق تلك الحياة فلابد من توافر معايير النجاح في الحياة الزوجية ومنها الاستعداد بين الطرفين من ناحية نفسيه واجتماعية وجسمية وقبول مشترك بين الطرفين والعائلتين ايضا
لذلك لابد من ان تهتمي بنفسك وبتحقيق هدفك في الحياة والتفكير الجيد بهدوء في ماتريده ومايناسبك والتحاور مع الاهل بشكل جدي وايجابي هادى في رغبتك
الابتعاد عن التعنيف او العصبيه في التحاور وشرح وجهة نظرك وتعزيز ذلك بمواصفاته الايجابية وتوضيح الاوجه المشتركة بينكم ومعايير الانسجام والتوافق بينكم
تكرار المحاولات وعدم اليأس مع تحقيق النجاح والاستمرار بالدراسة وممارسة انماط الحياة بطبيعتها وزياده الثقه
وذلك يجعلهم اكثر التفاتا وتعاونا معك في قرارك