طبيب بيطري

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته عندي كلب جولدن...

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته عندي كلب جولدن ريتريفر ٤ سنين ونصف، بقاله فتره كبير عنده ترجيع ع فترات متباعده ومن اسبوعين الفترات بقت متقاربه وفي يوم رجع فيه ٤ مرات، اوقات يلاقي قطع بلاستيكيه من اللعب بيقطعها واكتشف أنه اكلها، الدكتور كتب دواء متينورم وميكوجيل ،، ومن وقت لآخر بيدله العلاج لما بيرجع مع اكل خفيف مضروب في الخلاط ، وكتير بيجيله دور برد الدكتور يكتب علاج ساين اب ورينو برو مع كاتفلاي للسخونيه، بقاله كام يوم بياخد العلاج وامبارح فجأة لاقيته مش عارف ياخد نفسه وبيتنفس بصعوبه وبصوت عالي مع حركه في الصدر والبطن قويه وخمول ومش قادر يقوم ولا يلعب ومش عايز ياكل ارجو من حضرتك تفسير حاله الكلب وجزاك الله خيرا

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

يحدث انسداد الامعاء نتيجه تناول الكلب لاجسام غريبه مثل الالعاب وبما انك رايت اجزاء من البلاستيك المصنوع من العابه قد حاول ان يستفرغها فهذا دليل اخر على وجود انسداد معوي وللتاكيد يجب ان يتم اجراء صوره اشعه وقد تكون ملونه لتحديد مكان الانسداد تعتبر هذه الحالات من الحالات الطبيه الطارئه التي تستدعي تدخل جراحي مباشر
يجب ان يتم استئصال الاجسام الغريبه من الجهاز الهضمي باسرع وقت ويحتاج الكلب لمتابعه حالته بعد العمليه لاخذ المضادات الحيويه والمسكنات اللازمه