طبيب بيطري

قطتي اول ولاده ليها ولدت اول قطه ونضفتها المفروض...

قطتي اول ولاده ليها ولدت اول قطه ونضفتها المفروض تاخد وقت قد ايه لاتمام الولادة

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

يعتمد وقت الولاده على عدد الاجنه الموجوده داخل الرحم بالعاده عندما يبدا المخاط يستمر بين 20 دقيقه الى ساعه حتى تكتمل عمليه نزول جميع الاجنه وعند نزول الجنين الاول تقوم القطه بلحسه وتنظيفه واكل المشيمه وبعدها ب 10 دقائق ينزل الثاني وهكذا.

اللهف وسرعه التنفس ووجود الانقباضات في البطن هذه اعراض طبيعيه للولاده وتختفي عند الانتهاء من عمليه الولاده بشكل كامل.