دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
نعم

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

إن استفساركم غير واضح الرجاء التوضيح المقصود بالاستفسار حتى نتمكن من المساعدة والله الموفق

الرد من العميل

سلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الرد من العميل

انا شغاله وجوزي حلف بالطلاق اني منزلش الشغل تاني قالي عاليا الطلاق بالتلاته مش هاتشتغلي تاني الحلفان ده له كفاره وايه هي بس كانت نيته فعلا اني مشتغلش تاني مش تهديد

الرد من العميل

السلام عليكم السلام عليكم انا كنت بشتغل وحصل مشكله بيني وبين جوزي وفي وسط المشكله ديت جاب موضوع الشغل ويحلف عليا بالطلاق ثلاثه ان ما انزلش اشتغل تاني العمل ايه هل الحلفان دوه ليه كفاره لو انا عايزه انزل الشغل تاني اعمل ايه هو كانت نيته فعلا اني منزلش اشتغل تاني مش تهديد كده وخلاص كنت محتاجه اعرف لو ينغع انزل الشغل تاني ولا لأ

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلمي رحمك الله أن الزوج إذا  علق الطلاق على أمر، فالحكم يرجع لنيته، فإن نوى الطلاق فإن الطلاق يقع بمجرد تحقق الشرط، لقول رسول الله -صلى الله عليه وسلم:((ثلاث جِدُّهُنَّ جِدٌّ، وهَزْلُهُنَّ جِدٌّ: النكاح، والطلاق، والرَّجْعَةُ)) رواه أبو داود .وأما إن نوى التهديد أو التخويف فيكون كلامه بمنزلة اليمين وتلزمه كفارة يمين إذا حنث، وعليك طاعة زوجك بالقرار ببيتك وعدم الخروج من غير إذنه ، واعلمي أن المرأة لا يجب عليها العمل والإنفاق وإنما ذلك مكلف به الرجل أن يجلسها في بيتها ويأتي لها بكل ما تحتاجه ، فإن بيتك وأولادك بحاجة لك وهي وظيفتك الأولى .
 ولأن مسألة الطلاق ليست بالأمر السهل، ولا تحل بمجرد الفتوى المكتوبة، فلا بد من التوجه للمحكمة الشرعية، لينظر القاضي في المسألة، ثم يحكم لك فيها.والله أعلم وأحكم.