طبيب بيطري

السلام عليكم قطى عنه سنتين لم يتزوج قبل وكان من...

السلام عليكم قطى عنه سنتين لم يتزوج قبل وكان من كذا شهر بدأ يعمل بول خارج الليتر بوكس و كنت بروح لدكاترة قالو أنه عاوز يتزوج بس مكنوش بيكشفوا عليه ويشوفوا لو فى التهاب ف مجرى البول أو لا وحاليا بقى بيعمل بول على طول برة الليتر بوكس ولما بلاحظ أنه هيعمل كدا بشيله واوديه عند الليتر بوكس بس بردو بيروح للمكان اللى كان فيه ويعمل على اى حاجة واقعة ع الأرض سواء كيس او بطانية أو حتى طرحة المفروض اعمل اية عشان امنع العادة دى وف نفس الوقت خايفة يكون عنده التهاب أو حاجة .

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

‏التبول خارج اللتر بوكس ورشه على الأغراض والأثاث من أكثر أعراض تطلب التزاوج ظهورا عند الذكور
‏يمكن فحص التهابات في المسالك البولية من خلال فحص البول او فحص الدم ومن أعراض التهابات المسالك البولية عدم قدرة القة على التبول أو تبول كميات قليلة تكون على شكل نقط أو اختلاط البول في الدم
‏بالعاده رش البول بسبب طلب التزاوج يكون ذو رائحة كريها جدا وذلك لتركيز هرمون التستاستيرون في البول والهدف من هذا السلوك هو جذب الاناث للبيئة القط الذكر لعملية اتزوج