طبيب بيطري

من فضل حضرتك أنا عندي كلب روت عايش في بيت مش جنينه...

من فضل حضرتك أنا عندي كلب روت عايش في بيت مش جنينه بينزل كل يوم الصبح مره يتمشي و بيعمل تواليت بره البيت هو نضيف جدا وبيتطعم في المواعيد اديته جرعه الديدان اخر مره و من ساعتها ما اتحسنش خالص بيهرش برجله اللي ورا ناحيه بطنه و الاستول مش متماسك و اكتر حاجه بقي عامله مشكله أنه بيهرش في كل جسمه بطريقه فظيعه ناحيه الديل و معور نفسه في ذيله ومنطقه الظهر بأسنانه و كول الليل لحس في جسمه بيهرش في دماغه وعند ودانه و بيقعد يدخل وشه بين المخدات و بيأن ويعمل صوت كده وبعدها يقعد يعمل بأيده كده كأنه بيهرش سنانه من الجنب و بعدين يلحس أيده الموضوع زياده اوي وديته لدكتوره بيطريه يوم ٥ يناير واخد حقن حساسيه ومافيش تحسن مافيهوش حشرات و الدكتوره قالت زي الفل عندي اومني جارد للحشرات برشه بيه و هو مافيهوش حاجه وجبت أومني جارد ضد الهرش ومافيش تحسن و حميته بشامبو بيتادين بياكل اكل بيت و من اسبوع كده قطعت عنه العيش خالص و بحطله أرز و فراخ و بجيبله دراي فود للحساسيه زي فوكر فريش ميت و دلوقتي عندي اريون هيبرلوجي بس للاسف مش موجودين في المحلات تاني اعمل ايه بس علشان يهدي وما يعورش نفسه ؟

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

يجب ان يتم اجراء فحص الدم للكلب لمعرفه اذا كان يعاني من اي نوع من انواع التحسس ام لا ويسمى هذا الفحص بالسي بي سي او فحص تعداد خلايا الدم.
وفي حاله ظهور اصابه الكلب بالحساسيه يجب ان يتم اجراء فحص التحسس للكلب لمعرفه الماده التي يتحسس منها او الغذاء مثلا.
افضل كريقة هي تحديد سبب المهيج وازالته بالكامل .

الرد من العميل

هل في عياده او مكان متخصص حضرتك تنصحي بيه اروحله لإجراء التحاليل ؟ في نطاق القاهره

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

عياده بيت هافن البيطريه
مستشفى الحيوانات البريطاني
عياده بيتسولوجي البيطريه
المركز الامريكي لطب جراحه الحيوان
عياده بيت بلس البيطريه
عياده بيت فالي البيطريه
عياده شبرا البيطريه
عياده الهلال للخدمات البيطريه