طبيب بيطري

السلام عليكم انا القط بتاعي لاقيته مره واحد في...

السلام عليكم انا القط بتاعي لاقيته مره واحد في مائة نازلة من ودانه الاتنين وديته للدكتور قالي عنده التهاب شديد في الأذن الوسطى و عثه الأذن و اكتر الناحية اليمين و نصفها و جبتله علي اوجمناين. شرب و قطرتين واحدة بشرية و التانية مضاد حيوي و اداله حقنه و درجه حرارته كانت أربعين و اداله خافض حرارة و انا متابعه التنحيف و المضاد الحيوي بس هو مش بياكل عاملته سيرلك اطفال و اديتله بالسرنجة ساعه و راح مرجع و بيروح يقف عند طبق الميه و مش ليشرب نبضه 35 في الدقيقة و قيست درجه حرارته من شوية 37,7 عايزة اعرف في ايه

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

التهاب الاذن الشديد قد يسبب فقدان شهيه نتيجه الالم وتظهر اعراض التهاب الاذن الشديده من خلال نزول افرازات من الاذن وجود دم وحكه الاذن بشكل مستمره وقد يصاحبها فقدان بشهيه او ارتفاع في درجه الحراره.
يتم علاج التهاب الاذن الشديد من خلال غسل الاذن بماده الهيدروجين بروكسيد المخففه باليود الى ان تتوقف الافرازات القيحيه واستخدام قطره مضاد حيوي مثل الجنتامايسن ثلاث مرات باليوم لمده 14 يوم متتاليه.
فقدان الشهيه عرض مصاحب لجميع الامراض لذلك يفضل اجراء فحص دم للتاكد من ان القطه لا تعاني من ام اي امراض اخرى لا تظهر اعراضهاسريريا عليها