دكتور الشريعة

زوجى مريض مرض صعب مامته اقنعته ان بيتها احسن...

زوجى مريض مرض صعب مامته اقنعته ان بيتها احسن فسابنى انا وولادى انا متزوجه من ١٥ سنه عمره ماساب بيته من بعد حمايا توفى من سنتين وبدا كل فتره يبات عند حماتى ودلوقتى سابنا خالص مااقدرش اتخانق عشان هو مريض ومش قادره اكمل كده وخاصا ان كل مايدخل المستشفى انا الى ببات معاها عشان كلهم عندهم حياتهم فبيجدد الامل فيه ان يرجع بيته بس برضه بيرج عند مامت
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
هل الشرع بيقول كده هل المفروض انا ارضى بانه مريض وعاوز يعيش مع مامته هل ده حلال معايا ٣اطفال سنهم١٤ و١١و٢ وقاهرنى انه تركنى

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلمي سددك الله أن صبرك علي مرض زوجك مأجورة فيه.
وأما مبيته عند أمه، فهذا من باب ان تقوم امه بخدمته، وهذا لايمنع من قيامك معه.
ولكن لك الحق ان تطلبي ان يمرّض في بيتك
ولكن لاتنظري في الموضوع انه هجر لك.
تعاملي معه على أنه تخفيف عنك بخدمته.
والله تعالى أعلم