دكتور الشريعة

السلام عليكم ...انا اهلى دفعوا اموال لشخص علشان...

السلام عليكم ...انا اهلى دفعوا اموال لشخص علشان يطلعلهم معاش من حقهم ...وانا شايف انهم كدا دفعوا رشوه والفلوس دى فيها حرمانيه ..انا خايف عليهم اولا ونصحتهم بس لم يستجيبوا المشكله انه عايزين يجيبوا بالفلوس دى اكل للبيت وانا باكل معاهم وخايف اكل حرام ...هل لو حطيت فلوس حلال من معايا مع فلوس المعاش دى اقدر اكل من اكل البيت عادى وابقى كدا بحلل اكلى ...انا كمان هحط فلوس فى اكل البيت مش علشان نفسى بس بنية انى احلل اكل امى واخواتى بس طبعا فى جزء من الفلوس من فلوس المعاش اللى انا شايف فيها حرمانيه
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلم رحمك الله أن الأصل في الرشوة أنها من الكبائر ولا تجوز، عن أبي هريرة رضي الله عنه قال: (لعن رسول الله الراشي والمرتشي في الحكم)رواه الخمسة.
ولكن إذا ثبت لكم الحق ولم تستطيعوا تحصيله إلا بهذه الطريقة فيجوز لكم تحصيله بالمال والإثم على المرتشي.
والله تعالى أعلم وأحكم.