طبيب بيطري

ارجوكم ساعدوني عندي قطه شيرازي عندها تلات شهور...

ارجوكم ساعدوني عندي قطه شيرازي عندها تلات شهور بقالها تلات اسابيع طالعلها فطريات في تلات اماكن فقط الدكتور قالي على مطهر الي هو كولوسول ومرهم لاميزيل واسمريت عليهم مع الايميولانت وبعد اسبوعين متحسنتش خالص بس كانت كويسه وبتاكل الطبيب قالي اديها ديفلوكان حليتو فمايه واديتهولها مش الجرعه كامله طبعا من ساعتها بدات تاكل ضعيف وانهارده كان موعد جرعه تطعيم الديدان حطيتهالها مع النستو واديتهالها بعدها بتلات ساعات رجعت زي بلغم ابيض كده مش كتير بس هيا دلوقتي هزلانه اوى وعيونها زي مايكون فيها دموع ورافضه الاكل تماما خايفه تكون لحست جسمها مع ان الفطريات بعيده عن انها تلحسو حاسه انها هيجرالها حاجه من عدم الاكل هيا كده مالها عندها برد ولا مالها واعمل ايه علشان تاكل ارجوكم ساعدوني لحد مااوديها للدكتور

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

 الفطريات الجلديه تحتاج الى وقت طويل لكي تتعالج وقد يستمر علاجها من اربعه اسابيع الى سته اسابيع بشكل متواصل وعلى الرغم من ان منظرها مزعج الا انها لا تعتبر من الحالات الطبيه المخيفه.
التقيؤ او الاسهال قد يحدث بعد اخذ الحيوانات لجرعه عاليه من حبوب الديدان يجب ان يتم اعطاء القطه حبات الديدان على حسب وزنها.
في حاله استمرار فقدان الشهيه والتقيؤ يجب ان يتم نقل القطه لاقرب عياده بيطريه ليتم فحصها سريريا والتاكد من عدم وجود اي عدوى بكتيريه او فيروسيه لديها