طبيب بيطري

القطه بتاعتي وقعت من الدور الثالث وهي عندها شهر...

القطه بتاعتي وقعت من الدور الثالث وهي عندها شهر ولما وقعت أنفها كان في دم وهي نايمه من حولي ٢٠ساعه بس هي التحرك وهي نايمه المفروض اعمل ايه علشان تساعدها

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

تعتبر حوادث السقوط من الحوادث الطارئه التي تستدعي تدخل طبي مباشر خصوصا في حالات النزيف يجب ان يتم نقل قطعه لاقرب عياده بيطريه ليتم فحصها سريريا وسيكون الطبيب بتحديد الحاجه الفحوصات الاخرى مثل صور الاشعه وفحص الدم وغيرها لتحديد طبيعه الاضرار الناتجه حيث ان علاج حالات السقوط يعتمد بشكل كلي على الاضرار الناتجه من السقوط
نوم القطه بشكل متواصل لمده 20 ساعه بعد السقوط قد يدل الى وجود مؤشرات مثل النزيف او الارتجاج او الكسور وجميع هذه الاضرار تحتاج لتدخل طبي وكلما كان التدخل اسرع تكون فرصه نجاه الحيوان اعلى