طبيب بيطري

القطط عندى عمالة تخس جامد بالرغم من انها بتاكل...

القطط عندى عمالة تخس جامد بالرغم من انها بتاكل كويس جدا وواخدة ادوية الديدان والبراغيث وكتير منهم بيفضل يخس لغاية لما يموت دا غير الاسهال طبعا دائم بالرغم من انى بادى انتينال شرب. ايه المشكلة؟

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

اسباب فقدان الوزن المستمر والاسهال عند القطط :
  • ديدان معويه
  • الاميبا
  • الاي كولاي
  • الساامونيلا
  • طاعون القطط (البانليكوبينا فايرس)
يجب ان يتم فحص البراز للقطط لمعرفة طبيعة العدوى واعطاء العلاج المناسب .
وينصح باجراء فحص cbc اي تعداد خلايا الدم ايضا للتشخيص.
الاسهال الحاد يسبب الجفاف ويالتالي القطط تحتاج لمغذيات وريديه في حالات الاسهال الحاد منعا للجفاف الذي يسبب الوفاه خصوصا بالاعمار الصغيرة .
تقديم طعام فاسد قد يسبب اصابة القطط بعدوى السالمونيلا او الاي كولاي.