طبيب بيطري

حضرتك كلبتي وقعت من علي السرير وهيا بتنط ورجليها...

حضرتك كلبتي وقعت من علي السرير وهيا بتنط ورجليها اللي ورا وجعاها وعماله تصوت وكل ما المسها تصوت

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

يجب ان يتم فحص الكلبه سريديا من قبل الطبيب البيطري لتفقد العضلات والاوتار والاربطه وقد يحتاج الطبيب ايضا لاجراء صوره اشعه سينيه لاستبعاد الكسور.
الكلام وخصوصا الجراء لا تستطيع القفز من اماكن مرتفعه والسرير وحتى الكنب قد يعتبر عالي لبعض انواع الكلاب صغيره الحجم الانتباه ان الكلب لا تكون في اماكن مرتفعه لوحدها.
في حاله وجود رضوض فقط يجب ان يتم اعطاء الكلب مسكنات على حسب وزنه وشده الالم
اما في حاله وجود تمزق في العضلات او في الاربطه والاوتار يجب ان يتم الحد من حركه الكلب خلال الاسابيع القادمه
واذ كان يعاني من اي كسور يختلف طبيعه علاجها حسب موقعها وطبيعتها