طبيب بيطري

القط بتاعي كان من شهرين عنده التهاب مثانه وكليه...

القط بتاعي كان من شهرين عنده التهاب مثانه وكليه بسيط واتعالج وكان عنده املاح دلوقتي كل فتره عاوزه حاجه وقايه له هل اشربه محلول جفاف مره كل اسبوع ولا فوار يور سلفين والقط بيحب ياكل فيشه وكرشه ومش بيحب الخصار وبياكل هابي كات علاجي للحصوات ف عاوزه اعرف هلي الفيشه غلط عليه وشكرا

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

يجب الالتزام بنظام الغذائي مخصص للحاله المرضيه وهو الطعام الجاف من هابي كات لانه يعمل على معادله الحموضه في المثانه ومنع تراكم الحصى او حدوث اي التهابات مستقبليه وعند تقديم اي نوع طعام اخر سيقل من تناول الطعام الخاص العلاجي لذلك ينصح بالاكتفاء بالطعام الخاص ويمكن تقديم الفيشه بكميات قليله جدا بعدد مرات لا يتجاوز مرتين في الاسبوع

الرد من العميل

طب اكل بيتي تاني زي ايه هو مش بيحب الخضار

الرد من العميل

وهل اشربه كل فتره محلول جفاف

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

لا داعي لمحلول الجفاف او الفوار عند الالتزام بالنظام الغذائي حيث ان النظام الغذائي الصحيح يهدف لعلاج هذه الحاله ومنع تكرارها مره اخرى

الرد من العميل

نظام غذائي ايه دراي هابي كات بس وهو عنده سنه و نص ووزنه 6 كيلو

الرد من العميل

وهل لو اديته محلول جفاف كحاجه وقائيه له ضرر

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

لن يضر اعطاء القط لمحلول الجفاف مره بالاسبوع ولكن عند الالتزام بالنظام الغذائي Happy cat renal لا يوجد اي داعي لاستخدامه